backtoboise -
Hjem Add Om meg Kontakt

0

Heiheihei!!

Det som har skjedd siden sist er at jeg har hatt min første snowday. (Slippet å gå på skolen på grunn av snø) Jeg har gått på skøyter, jeg har feiret thanks giving og hat thanks giving break. Sist uke hadde vi fri i en uke på grunn av thanks giving som de feirer her. Ferien min startet sammen med to av mine gode venninner. Vi gikk på kino. Noe som er veldig vanlig her er noe som heter "moviehop". Måten det funker på er når vi er ferdig med å se den filmen vi har betalt for, sniker vi oss inn til en annen sal og ser en til film. Så vi gjorde det, det var veldig morsomt. Etter det gikk vi å bowlet, så gikk vi også ut og spiste. Etter det hadde vi sleepover sammen. Og dagen etter gikk vi til et "bondfire" med en gjeng. Altså vi satt rundt ett bål med en del folk og hadde det kos. Tok ingen bilder av den første delen av ferien min desverre.. Men har en del andre bilder å dele da. 

Mesteparten av ferien bodde jeg hos tanten min med henne og mine to søskenbarn. (Onkelen min kom også hjem senere, han jobber i oljen) Den ene dagen var jeg i et slags hoppeland med søskenbarna mine. Jeg brukte også mye av ferien på å lese gjennom reglene for å kjøre bil her, så slappet jeg mye av eller gikk å trente på treningsenteret. Jeg kjente at jeg trengte en liten ferie. Kroppen min hadde godt av en liten pause fra skole og våkne opp 5.00-5.30 hver dag. 

Forreseten så er det bare 11 dager igjen til familien min kommer!!! Jeg er faktisk skikkeligskikkelig spendt. Klarer ikke beskrive hvor mye jeg gleder meg  

 Her er noen bilder fra den siste tiden som har gått!:-)

 

 

 

 

Bowling, movies sleepover, bonfire, resturant, shopping

thanksgiving

thannksgiving Lauren (cousin) Grandma

Grandpa, turkey and Harry

thanksgiving

Uncle Mario, aunt Cheri and Lauren

Grandma turns 70My grandparents christmas lights

I met Santa!Snøen er borte nå, men satser på den kommer tilbake før jul!

 

Alle dere hjemme sover mest sannsynlig nå, siden dere er 8 timer foran. Ha fremdeles en fin natt

 #utveksling #blogg #usa

xoxo Anna

 • 0

  Heeeeeei alle sammen!

  ok, jeg vil starte med å si beklager for null blogging! Helt ærlig så har bloggen vært ganske langt nede på prioriteringslisten den siste tiden som har gått. Det har ikke vært noe jeg har følt for å gjøre siden jeg er ganske flink til å oppdatere om hva som skjer på andre sosiale medier som Snapchat, Instagram, Twitter osv. (Ikke at noen av vennene mine i Norge bruker Twitter da) Jeg vil bli flinkere å oppdatere bloggen igjen nå, fordi det er flere der hjemme som ikke er like oppdatert på snapchat som det jeg er, og som sikker vil vite ting mer detaljert. Instagram brukeren min er: annamleader og twitter er anna leader

   

  Jeg har bare levd et normalt liv her borte siden sist gang jeg blogget. Jeg har fremdeles opplevd nye og spennende ting da. Som sagt blir ukedagene vanligvis satt av til lekser, prøver, quizer, mens helgene blir satt av til venner og moro! Noe jeg liker veldig godt her er at de legger veldig mye vekt på høytider. For eksempel Halloween. De tar helt av med dekorasjoner, skummel musikk osv, osv. Et av husene hadde til og med en EKTE gravkiste til pynt. Synes det er rart, men også utrolig kult og spennende. Det er tradisjon for de fleste å "carve pumpkins". Altså skjære ut figurer i gresskar og sette til pynt, noe som jeg fikk være med på. Det er veldig mye jeg har vært med på siden sist, og i stedet for å skrive flere sider, tenkte jeg å legge ut bilder av det jeg har gjort. (Ett bilde sier mer enn tusen ord) :PPPP Forresten så har jeg begynt å svare på spørsmålene, jeg har fått. Jeg har laget en video, men er usikker på om jeg skal bare legge ut et skrevet innlegg instedet. Har du noen spørsmål kan du fremdeles spørre!

  Så vil jeg gi en shoutout til min daddy som har bursdag i dag!! Det er bare 33 dager til jeg ser han og familien min igjen:-*

  Pinkout game

  Rocky's game

  Corn maze, (målet er å komme ut fra laborinten av mais, haha)

  Carving pumpkins

  Jeg har aldri vært veldig artistisk  Jeg har funnet meg en venn som er halvt amerikansk og halvt norsk  Halloween decorations   fitness show

  Senior picture

   

   

   Håper alle får en super kveld der hjemme i Norge!

   

  xoxo Anna

 • 4

  Sist uke var super travel, fordi det var "homecominguke". Jeg måtte ut på shopping etter sko, sminke, bestille frisør time, og få manikyr. I tillegg er det alltid en del lekser som må bli gjort.

  Helgen startet med fotballkamp som vanlig, deretter var det rett hjem i seng for å være opplagt til neste dag. Lørdagsmorgen var jeg stresset. Frisørtimen min var klokken 11:15, så jeg hadde ingen grunn til å stresse, og jeg ble klar to timer før daten min kom for å hente meg.. Når daten min kom ble vi tatt bilder av, før vi kjørte avgårde for å møte resten av gjengen for å ta enda flere bilder. Vi var en gjeng på 24 personer. Etter bildene gikk vi på en partybuss som kjørte oss bort til en fancy restaurant hvor vi skulle spise middag. Deretter tok vi partybussen igjen, og ble kjørt litt rundt, haha. Det var utrolig gøy. Bussen var veldig stor og det var på en måte en slags sofa vi satt i, om vi ikke danset. Kvelden avsluttet med et afterparty hos en eller annen person med et utrolig stort hus, og privat strand!! Tror det var den kjekkeste delen av kvelden. Det var definitivt en vellykket kveld, og toppet alle ballene jeg har vært på til sammen hjemme i Norge!! haha Det er også mange som lurer på hvordan han spurte meg. Han fikk aldri tid til å spørre meg om jeg ville gå på homecoming med han, men planen hans var å spørre meg på Norsk.  

  Jeg tror ikke jeg tok et eneste bilde den kvelden, men jeg har noen få bilder som jeg har fått sendt til meg.

   

  ha en fin dag mine venner

  xoxo Anna

   

  #utveksling #usa #blogg #homecoming

 • 2

  Heeey everyone!

  Hahha, startet  dette innlegget på engelsk uten å tenke over det. Det føles rart å skrive norsk. Tankene mine foregår vanligvis på engelsk, men skifter automatisk til norsk om jeg tenker på folk hjemme, ellers tenker jeg bare engelsk. Det er rart. Heh

  Dagene her borte har vært hektiske, og jeg har ikke hatt noe tid til å blogge. Har egentlig ikke tid nå heller, men jeg får presse det inn, slik dere dere hjemme får en liten oppdatering. Ukedagene går i skole, og øvelse kjøring, mens helgene blir brukt til alt annet som må bli gjort pluss venner. Sist uke hadde jeg 5 quizer + 1 essay! 3 av disse quizene var samme dag. Satser på neste uke er litt roligere. For å være helt ærlig forventet jeg ikke at skole skulle være vanskelig her borte. Jeg har hørt folk snakke om at skole i USA er så lett, og du kan få en A super lett! Jeg tror det kommer helt an på hvor bra skole du går på.. Når det kommer til min skole er de ganske seriøse. Ikke bare lærerne, men også de fleste elevene. De har mange regler på skolen, og jeg vil ikke si at skolen her er  lett. Jeg synes det er cirka like vanskelig som det det var i fjor i Norge på Sandnes VGS. Bortsett fra matten!!! Jeg tror jeg valgte en alt for vanskelig matte, haha. Jeg forstår ingenting. Hahaha. Heldigvis sitter jeg ved den smarteste i klassen, som er ivrig på å lære meg.

  Helgene er noe jeg alltid ser frem til. Den gjengen jeg henger med er alltid interessert i å finne på noe gøy, og det er veldig mye forskjellig å finne på her borte! Fredagene går som regel til kamp, denne helgen er et unntak da. Jeg var i ?sweet 16? selskap hos tremenningen min. Ellers sov jeg over hos en venninne, var på kino og spiste froYo. I dag har jeg vært på tur med jenta jeg sov over hos og moren hennes Etterpå gikk vi for å spise SUSHI.

  Planene fremover er kamp mot skolen "Rocky". Alle er utrolig spendt, det er liksom de to største konkurrentene. Den 27 september er det homecoming. (Jeg har fått meg en date) Vi er en gjeng på 24 personer. Kvelden starter med homecoming bilder, deretter tar vi en partybuss bort til en restaurant for å spise, og deretter videre til ballet.Homecoming er ikke det samme som prom forresten. Det er ikke like formelt som det prom er. 

   
  GAME!! hvis noen er nyskjerrige på hvem som er daten min til homecoming, så er det gutten opperst i hjørnet,haha.  Jeg må komme i gang med litt lekser nå, så tenkte jeg å ha en spørsmålsrunde om ikke så lenge. Spør, spør spør! 

  xoxo Anna 

  #utveksling #USA #blogg

 • 4

  HEY

  Noen som lurer på hva jeg har gjort de siste dagene?

  Jeg har vært på hyttetur i fire dager, før skolestart, og nå er det plutselig helg. Vi har faktisk langhelg på grunn av Labour Day.

  Første skoledag var veldig overveldende. Jeg kom for sent til nesten alle timene, fordi jeg ikke klarte å finne frem. Jeg slet med å åpne opp låsen til skapet, og spurte sikker halve skolen om hjelp, fikk meg noen nye venner på å spørre folk om hjelp da, haha. Det var gøy i timene da, bortsett fra at jeg måtte fortelle den lange historien om hvorfor jeg bor her om igjen og om igjen. Første time, sto jeg foran hele klassen og måtte snakke norsk. Det var utrolig kleint, men alle synes at norsk var sykt kult da, og reagerte med en åpen munn og et "waaooow". 

  Andre skoledag var ting mye bedre, og nå etter en uke har jeg ikke problemer med å finne frem lengre. Det er alltid matfriminuttene jeg ser frem til. Da pleier jeg å møte vennene mine som jeg har fått meg, så kjører vi bort fra skolen. Enten spiser vi hjemme hos noen eller så går vi på en restaurant, (selv om vi tar med mat hjemmefra).

  Har fått en del spørsmål om det er mange feite personer, og om jeg sliter med å spise sunt. For å være helt ærlig så nei og nei. Det er selvfølgelig noen, men de som er store, er liksom enorme. Føler ikke selv det er stor forskjell fra hjemme i Norge når det kommer til folkene på skolen her vertfall, den eneste forskjellen er at folk er enten normale, eller enorme, det er liksom ingen mellomting. Og det er ikke ekstremt mange av de enorme, haha, rart tema. Sliter jeg med å spise sunt? Har ikke merket noe til nå, vanene er for det meste de samme her borte. Familien min her spiser sunne middager. En vanlig dag her borte vil se slik ut:

  Frokost: Egg eller frokostblanding

  Lunsj: Salat eller knekkebrød m/avocado 

  Middag: Kyllingsalat eller kjøtt og salat eller sandwich

  Har ikke hatt et særlig variert kostholdet denne uken, det har for det meste gått i salat med en eller en annen type kjøttvariant. Det eneste som er vanskelig er når jeg er supersulten etter skolen. Da frister det med alt slags, haha. Meen så har ikke besteforeldrene mine så mye usunt i skapene så da ender det opp med en frukt eller noe.

   


  Det kommer en del bilder nedover fra de 2 siste ukene!

  The fair

   
  Hot springs/ Naturlig varmt vann

  Making cookies

  I am awesome

  First day of school

  First day of school  Football game

  Eagle/Mustangs Won!


  Spør om det er noe!

   

  xoxo Anna

 • 1

  Heei!

  I går var jeg å registrerte meg på skolen. Jeg fikk da vite alle fagene jeg skal ta, og måtte betale for litt av hvert. Vi har også en del rare kleskoder på skolen som jeg fikk vite.

   

  Reglene er:

  - Dekke skuldre, mage, bryst og rygg

  - Ingen singletter med spaghetti stropper

  - Ingen klær med logoer av alkohol, tobakk, dop eller noe seksuelt

  - Undertøy må dekkes

  - Ingen nagler

  - Ingen hatter eller noe som dekker hodet

  - Kløft må dekkes

   

  Her er da fagene mine. Grunnen til at jeg har masse "dritt fag" er fordi at jeg skal være seniour og graduate. For at jeg skulle få nok credits må jeg ta tre forskjellige historie klasser hvert halvår... Jeg var ikke nødt til å graduate da, men det kommer en del fordeler med det. Hvis jeg vil kan jeg bare gå rett over på collage når jeg er ferdig med året mitt i USA, men jeg vil nok helst tilbake til Norge og gå det siste året. Satser på det skal gå fint, håper virkelig skolen er litt enklere her enn det den er i Norge.

   

  Det var en del kostnader som måtte til. 220 dollar er cirka 1350 kroner.

   

  Jeg er nå offisielt elev på Eagle High School! Jeg gleder meg faktisk til å begynne nå på mandag. Jeg skal bli kjørt de første dagene, men må ta den gule skolebussen helt til jeg får lappen her nede:(( I starten må jeg ta bussen klokken 06:40 og vil da være på skolen 07:10, og skolen begynner ikke før 07:40.... Så jeg satser på jeg klarer ta lappen så fort som mulig.

   

   

  Ha en fin kveld alle der hjemme!

  #Utveksling #usa #blogg #highschool

  xoxo Anna

   

 • 0

  Hallaaaa,

  Jeg kom på at jeg ikke har gitt ut særlig mye informasjon om verken staten jeg bor i, eller skolen jeg skal gå på. For å være helt ærlig så vet jeg ikke så mye selv, så det blir lærerikt for meg også å skrive dette innlegget.

   Jeg får begynne å fortelle litt om Boise/Idaho. Boise er den byen med mest innbyggere innenfor staten Idaho med en befolkning på rundt 205600 innbyggere. Altså litt over innbyggertallet i Stavanger/Sandnes. Staten grenser til både Washington, Oregon, Nevada, Utah, Wyoming; Montana og Canada. Staten har både varme somrer og kalde vintrer. Om sommeren ligger temperaturen på 25-40 grader,(I Boise vertfall) og om vinteren hender det ofte at det snør. Skal ikke gå så veldig mye mer innpå staten, bortsett fra at jeg synes det var litt interessant å se hva staten er blitt kåret til.

  Men's Health Magazine, December 2012 -- No. 1 Best Cities for Men 2013 haha, vet ikke helt hva det skal bety.

  Outside Magazine, September 2012 -- No. 3 Best River Town in America

  Sunset Magazine, February 2012 -- Fittest Towns of the West

  Forbes, April 2012 -- No. 2 Best City for Raising a Family

  Triathlete, August 2011 -- Best Places to Live 2011

  Women's Health/Men's Health, January 2012 -- No. 5 Healthiest City

   
   

  Skolen jeg skal gå på heter Eagle High. Den er suuuuper stor, vertfall i forhold til det jeg er vandt til, så jeg kommer nok til å gå meg vill en del ganger vil jeg tro. Den har litt under 2000 elever og er kjent for å være en flink skole når det kommer til sport.

  Har ikke så mye mer å skrive, husk å spør i vei om dere lurer på noe.

   #utveksling #blogg #usa

  xoxo Anna

 • 2

  Heeei!

   

  Jeg sa jeg skulle legge ut litt bilder av hvordan jeg har det. Har ikke kommet i gang med ryddingen på rommet enda, derfor viser jeg bare bilder av hvordan det ser ut utenifra i dag. Satser på det går fint. Har vært litt opptatt med mer shopping på the mall i dag, så har jeg skypet med familien hjemme. Jeg var også på noe som heter farmers market og så litt rundt. Når vi kom hjem igjen på slutten av dagen fikk jeg sugd til meg solen som var igjen imens jeg hadde en liten photoshoot av hagen og huset med det samme.

   

   

    


  Farmers maket


   

  skal på sykkeltur med Grandpa nå,

  xoxo Anna 

  #utveksling #usa #blogg
 • 2

  halla bloggeeen

  Det har nå gått en uke siden jeg flyttet til USA. Jeg har det veldig fint her borte sammen med besteforeldrene mine. Tenkte bare jeg skulle oppdatere dere om hva jeg har gjort, etter å ha fått en del forespørsler om hvordan jeg har det, hva jeg driver på med osv. Flere lurer på hvordan det ser ut her, hvordan rommet mitt ser ut, om det er rart å snakke engelsk. Så jeg tenkte isteden for å svare på de samme spørsmålene flere ganger, kan jeg likså godt bare sette i gang med bloggingen, slik at både venner, familie og alle andre som er interesserte kan få med seg.

  De første dagene brukte jeg på å kjøpe inn alle nødvendige ting til rommet og badet. Jeg har også prøvd å komme inn i døgnrytmen. Vi  ligger 8 timer bak dere i Norge. Jeg våkner fremdeles 7 hver morgen... Ellers har jeg møtt venner jeg har her fra før, og familie. Jeg tror ikke jeg har vært her en dag uten å vært på shopping, så jeg har brukt maaasse penger. Det er vell det jeg har gjort for det meste. Jeg har også brukt tid på å gjøre alle praktiske ting som må bli gjort. (Besøke skolen, få nytt Sim kort, få nytt bankkort.) 

  Jeg synes ikke egentlig det føles så rart å bo her. Jeg føler bare at jeg er på ferie, siden vi pleier å reise på ferie her hvert år, men det er litt rart å bo her uten familien min. Så jeg kan ikke snakke noen ting norsk, noe som har gjort at jeg faktisk har begynt å tenke på engelsk. Eller ofte tenker jeg på norsk men blander inn mange engelske ord. Det er veldig rart, haha. De neste dagene skal jeg på camping med søskenbarna, tante og onkel, så skal det også være et slags tivoli som jeg skal på med noen venner, og siste uken med ferie før skolestart skal jeg på hyttetur. Skolen begynner 25 august forresten.

  Jeg tenkte jeg kunne lage et innlegg senere av huset, hagen og rommet mitt. Skal få til noen bilder i morgen kanskje. Rommet mitt er ganske rotete for øyeblikket. Har dere noen spørsmål er det bare å spørre i vei. Kan poste litt random bilder fra uken, bare fordi jeg ikke liker å lese blogginnlegg uten bilder.

   

    

  Shopping with Grandma

  Shopping with cousin Madeleine

  Lunch with Aunt Cheri and my cousins

  My Friend Kayla

  Olive Garden with Grandma

  The Village

   

  xoxo Anna 

 • 25


  Sommeren 2014 skal jeg flytte til besteforeldrene mine i Boise, Idaho. Det er derfor bloggen min har fått navnet "Backtoboise". Boise er hovedstaden i staten Idaho. Her kommer min pappa fra, og det var her jeg ble født.
   Da jeg var litt over ett år flyttet jeg og familien min til Norge, hvor mamma og hennes familie kommer fra. Her har jeg bodd siden, sammen med mine foreldre og mine to søstre.Vi prøver å reise til USA minst en gang i året for å besøke familie og venner, ellers har vi kontakt med dem på skype, mail og telefon.

  Jeg har lenge planlagt å flytte til USA, og var usikker på om jeg burde velge å flytte med organisasjon, eller på egenhånd. Grunnen til at det ble privat er først og fremst fordi de fleste organisasjoner ikke vil slippe inn amerikanske statsborgere. I tillegg er det trygt å være et sted jeg er kjent og sammen med familien min. Det vil også være mye friere. Reglene blir bestemt av besteforeldrene mine. En av de store fordelene er selvfølgelig billappen, og dersom jeg har tid kan jeg skaffe meg en jobb.

  Jeg vil oppdatere bloggen når det begynner å nærme seg enda mer. Om det er noe dere lurer på er det bare å spørre.

   

   

   

   

   

  #utveksling #blogg #usa

  -Anna

 • Anna Margaret Leader

  Hei! Jeg er ei jente på 16 som skal blogge om året mitt i USA 2014-2015. Jeg flytter privat til mine besteforeldre, og vil dele mine opplevelser med venner, familie og andre intereserte gjennom denne bloggen. Håper du vil følge meg!

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg