backtoboise -
Hjem Add Om meg Kontakt

4

HEY

Noen som lurer på hva jeg har gjort de siste dagene?

Jeg har vært på hyttetur i fire dager, før skolestart, og nå er det plutselig helg. Vi har faktisk langhelg på grunn av Labour Day.

Første skoledag var veldig overveldende. Jeg kom for sent til nesten alle timene, fordi jeg ikke klarte å finne frem. Jeg slet med å åpne opp låsen til skapet, og spurte sikker halve skolen om hjelp, fikk meg noen nye venner på å spørre folk om hjelp da, haha. Det var gøy i timene da, bortsett fra at jeg måtte fortelle den lange historien om hvorfor jeg bor her om igjen og om igjen. Første time, sto jeg foran hele klassen og måtte snakke norsk. Det var utrolig kleint, men alle synes at norsk var sykt kult da, og reagerte med en åpen munn og et "waaooow". 

Andre skoledag var ting mye bedre, og nå etter en uke har jeg ikke problemer med å finne frem lengre. Det er alltid matfriminuttene jeg ser frem til. Da pleier jeg å møte vennene mine som jeg har fått meg, så kjører vi bort fra skolen. Enten spiser vi hjemme hos noen eller så går vi på en restaurant, (selv om vi tar med mat hjemmefra).

Har fått en del spørsmål om det er mange feite personer, og om jeg sliter med å spise sunt. For å være helt ærlig så nei og nei. Det er selvfølgelig noen, men de som er store, er liksom enorme. Føler ikke selv det er stor forskjell fra hjemme i Norge når det kommer til folkene på skolen her vertfall, den eneste forskjellen er at folk er enten normale, eller enorme, det er liksom ingen mellomting. Og det er ikke ekstremt mange av de enorme, haha, rart tema. Sliter jeg med å spise sunt? Har ikke merket noe til nå, vanene er for det meste de samme her borte. Familien min her spiser sunne middager. En vanlig dag her borte vil se slik ut:

Frokost: Egg eller frokostblanding

Lunsj: Salat eller knekkebrød m/avocado 

Middag: Kyllingsalat eller kjøtt og salat eller sandwich

Har ikke hatt et særlig variert kostholdet denne uken, det har for det meste gått i salat med en eller en annen type kjøttvariant. Det eneste som er vanskelig er når jeg er supersulten etter skolen. Da frister det med alt slags, haha. Meen så har ikke besteforeldrene mine så mye usunt i skapene så da ender det opp med en frukt eller noe.

 


Det kommer en del bilder nedover fra de 2 siste ukene!

The fair

 
Hot springs/ Naturlig varmt vann

Making cookies

I am awesome

First day of school

First day of schoolFootball game

Eagle/Mustangs Won!


Spør om det er noe!

 

xoxo Anna

 • 1

  Heei!

  I går var jeg å registrerte meg på skolen. Jeg fikk da vite alle fagene jeg skal ta, og måtte betale for litt av hvert. Vi har også en del rare kleskoder på skolen som jeg fikk vite.

   

  Reglene er:

  - Dekke skuldre, mage, bryst og rygg

  - Ingen singletter med spaghetti stropper

  - Ingen klær med logoer av alkohol, tobakk, dop eller noe seksuelt

  - Undertøy må dekkes

  - Ingen nagler

  - Ingen hatter eller noe som dekker hodet

  - Kløft må dekkes

   

  Her er da fagene mine. Grunnen til at jeg har masse "dritt fag" er fordi at jeg skal være seniour og graduate. For at jeg skulle få nok credits må jeg ta tre forskjellige historie klasser hvert halvår... Jeg var ikke nødt til å graduate da, men det kommer en del fordeler med det. Hvis jeg vil kan jeg bare gå rett over på collage når jeg er ferdig med året mitt i USA, men jeg vil nok helst tilbake til Norge og gå det siste året. Satser på det skal gå fint, håper virkelig skolen er litt enklere her enn det den er i Norge.

   

  Det var en del kostnader som måtte til. 220 dollar er cirka 1350 kroner.

   

  Jeg er nå offisielt elev på Eagle High School! Jeg gleder meg faktisk til å begynne nå på mandag. Jeg skal bli kjørt de første dagene, men må ta den gule skolebussen helt til jeg får lappen her nede:(( I starten må jeg ta bussen klokken 06:40 og vil da være på skolen 07:10, og skolen begynner ikke før 07:40.... Så jeg satser på jeg klarer ta lappen så fort som mulig.

   

   

  Ha en fin kveld alle der hjemme!

  #Utveksling #usa #blogg #highschool

  xoxo Anna

   

 • 0

  Hallaaaa,

  Jeg kom på at jeg ikke har gitt ut særlig mye informasjon om verken staten jeg bor i, eller skolen jeg skal gå på. For å være helt ærlig så vet jeg ikke så mye selv, så det blir lærerikt for meg også å skrive dette innlegget.

   Jeg får begynne å fortelle litt om Boise/Idaho. Boise er den byen med mest innbyggere innenfor staten Idaho med en befolkning på rundt 205600 innbyggere. Altså litt over innbyggertallet i Stavanger/Sandnes. Staten grenser til både Washington, Oregon, Nevada, Utah, Wyoming; Montana og Canada. Staten har både varme somrer og kalde vintrer. Om sommeren ligger temperaturen på 25-40 grader,(I Boise vertfall) og om vinteren hender det ofte at det snør. Skal ikke gå så veldig mye mer innpå staten, bortsett fra at jeg synes det var litt interessant å se hva staten er blitt kåret til.

  Men's Health Magazine, December 2012 -- No. 1 Best Cities for Men 2013 haha, vet ikke helt hva det skal bety.

  Outside Magazine, September 2012 -- No. 3 Best River Town in America

  Sunset Magazine, February 2012 -- Fittest Towns of the West

  Forbes, April 2012 -- No. 2 Best City for Raising a Family

  Triathlete, August 2011 -- Best Places to Live 2011

  Women's Health/Men's Health, January 2012 -- No. 5 Healthiest City

   
   

  Skolen jeg skal gå på heter Eagle High. Den er suuuuper stor, vertfall i forhold til det jeg er vandt til, så jeg kommer nok til å gå meg vill en del ganger vil jeg tro. Den har litt under 2000 elever og er kjent for å være en flink skole når det kommer til sport.

  Har ikke så mye mer å skrive, husk å spør i vei om dere lurer på noe.

   #utveksling #blogg #usa

  xoxo Anna

 • 2

  Heeei!

   

  Jeg sa jeg skulle legge ut litt bilder av hvordan jeg har det. Har ikke kommet i gang med ryddingen på rommet enda, derfor viser jeg bare bilder av hvordan det ser ut utenifra i dag. Satser på det går fint. Har vært litt opptatt med mer shopping på the mall i dag, så har jeg skypet med familien hjemme. Jeg var også på noe som heter farmers market og så litt rundt. Når vi kom hjem igjen på slutten av dagen fikk jeg sugd til meg solen som var igjen imens jeg hadde en liten photoshoot av hagen og huset med det samme.

   

   

    


  Farmers maket


   

  skal på sykkeltur med Grandpa nå,

  xoxo Anna 

  #utveksling #usa #blogg
 • 2

  halla bloggeeen

  Det har nå gått en uke siden jeg flyttet til USA. Jeg har det veldig fint her borte sammen med besteforeldrene mine. Tenkte bare jeg skulle oppdatere dere om hva jeg har gjort, etter å ha fått en del forespørsler om hvordan jeg har det, hva jeg driver på med osv. Flere lurer på hvordan det ser ut her, hvordan rommet mitt ser ut, om det er rart å snakke engelsk. Så jeg tenkte isteden for å svare på de samme spørsmålene flere ganger, kan jeg likså godt bare sette i gang med bloggingen, slik at både venner, familie og alle andre som er interesserte kan få med seg.

  De første dagene brukte jeg på å kjøpe inn alle nødvendige ting til rommet og badet. Jeg har også prøvd å komme inn i døgnrytmen. Vi  ligger 8 timer bak dere i Norge. Jeg våkner fremdeles 7 hver morgen... Ellers har jeg møtt venner jeg har her fra før, og familie. Jeg tror ikke jeg har vært her en dag uten å vært på shopping, så jeg har brukt maaasse penger. Det er vell det jeg har gjort for det meste. Jeg har også brukt tid på å gjøre alle praktiske ting som må bli gjort. (Besøke skolen, få nytt Sim kort, få nytt bankkort.) 

  Jeg synes ikke egentlig det føles så rart å bo her. Jeg føler bare at jeg er på ferie, siden vi pleier å reise på ferie her hvert år, men det er litt rart å bo her uten familien min. Så jeg kan ikke snakke noen ting norsk, noe som har gjort at jeg faktisk har begynt å tenke på engelsk. Eller ofte tenker jeg på norsk men blander inn mange engelske ord. Det er veldig rart, haha. De neste dagene skal jeg på camping med søskenbarna, tante og onkel, så skal det også være et slags tivoli som jeg skal på med noen venner, og siste uken med ferie før skolestart skal jeg på hyttetur. Skolen begynner 25 august forresten.

  Jeg tenkte jeg kunne lage et innlegg senere av huset, hagen og rommet mitt. Skal få til noen bilder i morgen kanskje. Rommet mitt er ganske rotete for øyeblikket. Har dere noen spørsmål er det bare å spørre i vei. Kan poste litt random bilder fra uken, bare fordi jeg ikke liker å lese blogginnlegg uten bilder.

   

    

  Shopping with Grandma

  Shopping with cousin Madeleine

  Lunch with Aunt Cheri and my cousins

  My Friend Kayla

  Olive Garden with Grandma

  The Village

   

  xoxo Anna 

 • Anna Margaret Leader

  Hei! Jeg er ei jente på 16 som skal blogge om året mitt i USA 2014-2015. Jeg flytter privat til mine besteforeldre, og vil dele mine opplevelser med venner, familie og andre intereserte gjennom denne bloggen. Håper du vil følge meg!

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg